Sieradenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De geschiedenis van de ketting

De ketting is een sieraad dat al eeuwenlang wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Ze werden met name gedragen om zich te onderscheiden van andere culturen.

Historici zijn het er niet over eens van wanneer de eerste ketting dateert. Sommigen zeggen dat in Zuid-Afrika de eerste ketting is gevonden, die maar liefst 75.000 jaar oud was. Andere zeggen geloven dat de oudste ketting dateert uit 30.000 jaar voor Christus.  Overigens waren beide groepen historici het erover eens dat de kettingen uit die tijd bestonden uit botten, tanden en schelpen.

Pas 2500 voor Christus werden kettingen van goud gemaakt, ze werden versierd met allerlei vormen. De Egyptenaren hebben de techniek van het vervaardigen van kettingen op een hoger plan gebracht. Zij konden ingewikkeldere versieringen maken en zorgden ervoor dat de ketting een echt onderdeel van de outfit werd. Deze dure juwelen werden met name door de elite gedragen en werden vrijwel altijd begraven met de persoon.

Deze manier van vervaardigen is zo honderden jaren doorgegaan. Wel waren de mensen zo onder de indruk van de gouden kettingen, dat ze steeds groter werden. Hoe meer goud je om je nek had, des te hoger het aanzien werd.

Tegenwoordig zijn kettingen voor iedereen en is het een accessoire die niet mag ontbreken in je garderobe. Mede door de nieuwe technieken kunnen kettingen nu ook van andere materialen gemaakt worden (ipv alleen van goud) waardoor kettingen in alle prijsklassen te vinden zijn. Wel zo fijn, om zonder blikken of blozen bij elke outfit een ander sieraadje aan te kunnen schaffen! 

Bekijk snel ons assortiment en bestel jouw favoriete ketting vandaag nog online!

Mooie kwaliteit luxe zijde stropdassen voor een scherpe prijs.
Flip
Super tevreden over mn stropdas met sokken, vele complimenten gehad op t trouwfeest van onze zoon, ook zeer tevreden over de snelle levering, was voor mij echt een lastminute aankoop
Jan Mosselman
Snelle levering, een set bretels omgeruild omdat het andere stof was wat ik dacht. Ook deze levering was perfect. Nu helemaal tevreden. Top
Boet
Prachtige kwaliteit stropdas met pochet redelijke prijs, keurig verpakt en een super vlotte bezorging, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar mooie producten..
Jenny de Koning
Snelle levering, duidelijke communicatie. En nog belangrijker, de kleur van de (mooie) stropdas komt in het echt goed overeen met de afbeelding op de site.
Meijer
Al, regelmatig bretels besteld.. altijd prima.
Mark

Betaal veilig online

×