Sieradenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De geschiedenis van de ketting

De ketting is een sieraad dat al eeuwenlang wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Ze werden met name gedragen om zich te onderscheiden van andere culturen.

Historici zijn het er niet over eens van wanneer de eerste ketting dateert. Sommigen zeggen dat in Zuid-Afrika de eerste ketting is gevonden, die maar liefst 75.000 jaar oud was. Andere zeggen geloven dat de oudste ketting dateert uit 30.000 jaar voor Christus.  Overigens waren beide groepen historici het erover eens dat de kettingen uit die tijd bestonden uit botten, tanden en schelpen.

Pas 2500 voor Christus werden kettingen van goud gemaakt, ze werden versierd met allerlei vormen. De Egyptenaren hebben de techniek van het vervaardigen van kettingen op een hoger plan gebracht. Zij konden ingewikkeldere versieringen maken en zorgden ervoor dat de ketting een echt onderdeel van de outfit werd. Deze dure juwelen werden met name door de elite gedragen en werden vrijwel altijd begraven met de persoon.

Deze manier van vervaardigen is zo honderden jaren doorgegaan. Wel waren de mensen zo onder de indruk van de gouden kettingen, dat ze steeds groter werden. Hoe meer goud je om je nek had, des te hoger het aanzien werd.

Tegenwoordig zijn kettingen voor iedereen en is het een accessoire die niet mag ontbreken in je garderobe. Mede door de nieuwe technieken kunnen kettingen nu ook van andere materialen gemaakt worden (ipv alleen van goud) waardoor kettingen in alle prijsklassen te vinden zijn. Wel zo fijn, om zonder blikken of blozen bij elke outfit een ander sieraadje aan te kunnen schaffen! 

Bekijk snel ons assortiment en bestel jouw favoriete ketting vandaag nog online!

Mooie bretels in een mooie verpakking. Hele snelle levering en bij het openmaken van mijn pakket zat er ook een Sinterklaas gedicht bij van de winkel. Echt zo onwijs leuk! Zou hier zeker opnieuw bestellen.
Yafit Iwan
Goede site, snelle verzending en levering. Wat werd er geleverd? : Twee mooie, rode en brede bretels van uitstekende kwaliteit. Voor kwaliteit betaal je meer, maar je moet denken in termen van duurzaamheid. Riemen knellen bijna altijd en blijven zelden op hun plaats (tenzij je ingesnoerd wilt worden) Bretels geven meer natuurlijke ruimte in het dragen.. Mijn man kan dus nu heel elegant zijn broeken ophouden ! :) :) :)
Aanbevolen? Wat denkt u zelf...
Chantal
Mooie kwaliteit, snelle levering!
Joost Nobel
Stevige, brede en stoere werk-bretels van hele goede kwaliteit.
Snelle levering.
Rick van Bragt
Fijne site, snelle en duidelijke communicatie qua levering. Goede kwaliteit qua manchetknopen.
Arjan
Snelle en nette verzending. Mooie kwaliteit voor een verantwoorde prijs. Tot een volgende keer.
Rudy tamminga

Betaal veilig online

×