De oorbel

De geschiedenis van de oorbel gaat tot ver voor onze jaartelling terug. In vele culturen en volksstammen worden oorbellen al eeuwenlang gedragen. In sommige stammen heeft het versieren van je oor een diepere betekenis. Zij geloofden demonen via je oor het lichaam binnenkomen. Door bij de gehooringang amuletten te plaatsen, werd de ingang verhinderd. Vroegere zeelieden dachten dat ze beter zicht zouden hebben bij het dragen van een oorbel.

In de westerse kun je met oorbellen je rijkdom laten zien. In de 16e en 17e eeuw was het dragen van oorbellen onder welgestelde mannen populair.

Tegenwoordig worden oorbellen door jong en oud gedragen, vooral onder meisjes en vrouwen is het sieraad populair. Ook mannen dragen oorbellen, meestal gaat het dan om een klein rond oorringetje of een dopje, gedragen aan 1 of beide oren.

Ronde oorringen

Tijdloos en nog altijd even populair zijn de ronde oorringen. Jennifer Lopez heeft de trend ingezet. Dikke gouden of zilveren oorringen, soms afgezet met glinsterende stenen. Bijna elke oorbellendragen heeft een paar ronde hangers in het juwelenkistje liggen. En hoe jonger, hoe groter de oorbellen over het algemeen zijn. Onder tieners worden oorbellen met een diameter van wel 10 cm gedragen.

Grote ronde oorbellen komen het beste uit bij een lange slanke hals. Als je een klein gezicht hebt, kunnen ze je gezicht nog kleiner laten lijken. Als je het subtiel wilt houden draag dan een setje met een diamter van 2,5 tot 5 cm. Ronde oorbellen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe kleiner de oorbellen, hoe dikker ze mogen zijn. Dus houd je van grote ronde oorbellen, koop ze dan liever in een dunne uitvoering.

Sieraden winkel: uitstekende service

uitstekende service